Pikantná & nahá múmia
08.01.2022 18:08 | adrikPo sezóne, ale aj tak tu mám dve rôzne verzie tekvicových pív od Poliakov AleBrowar.
Po sezóne, ale aj tak tu mám dve rôzne verzie tekvicových pív od Poliakov AleBrowar.
Po dlhšom zháňaní som sa konečne dostal aj k trojici tmavých íp uvarených v košickom pivovare Corvus Brewery.
Na severe Nemecka sa ukrýva pivovar Sudden Death Brewing, ktorý nemá problém so žiadnym štýlom. Napríklad s Kveik DDH NEIPOU.
Druhá časť mixu historických pivných štýlov od bavorského pivovaru Camba Bavaria. Dnes to boli Gose (tento jeden z najstarších nemeckých pivných štýlov hádam netreba predstavovať) a Emmer (pivo uvarené s prídavkom historickej odrody pšenice.).
Prvá časť mixu historických pivných štýlov od bavorského pivovaru Camba Bavaria. Dnes to boli Grätzer (Grodziskie) a Broyhahn (taktiež pšenica).
Dobrú Black IPU nikdy neodmietnem. Nižšie sa dočítaš, ako sa s týmto štýlom vysporiadali na slovinsko - rakúskych hraniciach?
Bratislavskému pivovaru General sa nedá uprieť ich snaha vyrukovať stále s niečím novým. Tentoraz sme sa pozreli na dvojicu nových "havajských" pív.
Jeden z najnovších českých a možno aj najmladší brnenský pivovar KOS (opravte ma, ak sa mýlim) podľa kuloárnych informácií "obsadil" predošlú technológiu po pivovare Lucky Bastard. Okrem ležiakov či pšenice sa nebáli uvariť aj Berliner Weisse či Gose. Ja som sa zatiaľ dostal len k ich tmavému ležiaku (vďaka MV + MV!).
Chmeľ Talus (HBC 692) je dcérou známejšieho novomexického chmeľu Sabro. Dajme mu rok a verím tomu, že popularitou s prehľadom predbehne aj svojho staršieho bračeka. Do svojho piva sa ho rozhodli dať aj chorvátski pivní nadšenci v Garden Brewery. A aby toho nebolo málo, pivo vykvasili pomocou dvoch kmeňov severských Kveik kvasiniek.
Patrí pivo k pizzi? A pizza do piva?