Šťastný byť ovocím (89/100)
23.05.2022 23:23 | adrik
Pivá od Nepomucenu ma bavia asi najviac z celého Poľska. Kto vie prečo? :)
Pivá od Nepomucenu ma bavia asi najviac z celého Poľska. Kto vie prečo? :)
Holy Moly je West Coast IPA z wroclawského pivovaru Brewery Hills, ktoré je citujem"Suché, jasné a trpké ako slzy pätnásťročného dievčaťa.". No dobre teda.
Juicy IPA z poľskej Zelenej hory.
Dry Hopped Sour Ale od Zichovca a ešte chmeľom Sabro? Nie je o čom!
Konečne leto. Takže na pipách čakám záplavu rôznych kyseláčov a ľahších pív. Príkladom je novinka od Falkonu - Gose s medom a lipovým kvetom.
Španielský pivovar Naparbier a ich DIP Hopped Triple IPA s obsahom alkoholu 9.2 %!
Čo vlastne ten Dip Hopping a čím sa líši od zaužívaného dry hoppingu?
Jednoducho povedané Dip hopping znamená pridanie chmeľu po ochladení mladiny pred začiatkom fermentácie. Do vysanitovanej fermentačnej nádoby sa pridá chmeľ, pridá sa voda alebo mladina zachladená na teplotu 77 °C a pripraví sa "chmeľový čaj". O hodinu neskôr (časy v rozličných pivovaroch sa rôznia; od pol hodiny po štyri) sa do tanku pridá zvyšok mladiny zachladenej na potrebnú zákvasnú teplotu. Pomerne ľahkým spôsobom sa tým získa požadovaná nádherne aromatická (vďaka myrcénu) a chmeľová chuť. Veľkou nevýhodou je, že kvasinky z takéhoto piva sa už nedajú ďalej použiť, keďže na dne tanku vznikne "chmeľové bahno".
V rámci série Coffee To Go uvaril poľský browar Maltgarden v spolupráci s kaviarňou HAYB dezertný Stout s etiópskou kávou Acacia Washed.
Achtung! Achtung! Double NEIPA z Varšavy s obsahom alkoholu 8 %!
Tomáš z Čierneho Kameňa doniesol okrem DDH IPY určenej na reparát aj tento klasický ležiak, ktorý sa už nevarí v Kežmarku ...
Imperial Stout s laktózou z poľského browaru Magic Road.