Pivná turistika

Pivné pohľady: Biely Stout

07.12.2020 09:50 | adrik & bobo

White Stout (Golden alebo Blonde Stout) vznikne v dôsledku vynechania tmavých pražených obilných sladov a ich nahradením kávou, kakaom alebo vanilkou. Tie sa zväčša pridávajú až po fermentácii, aby pivu dodali horkosť a pražený charakter. Pre plnší pocit v ústach sa tiež pridáva ovos.
O tento u nás úplne neprebádaný štýl (až výstrelok?) sa pokúsila trojica pivovarov. Pivo sa varilo u nás na východe a ako dopadlo?

#White Stout #Padre Brewing Company #Stupavar #Dvorný pivovar Sedem Kohútov

Milujem ťa tekvica (76/100)

03.12.2020 23:22 | adrik

Tekvicové pivá sú už každoročnou súčasťou jesennej sezóny aj na Slovensku. Dobré tekvicové pivo nerobí ani tak pivný základ (o tom inokedy) alebo množstvo tekvice, ktorá len tak medzi nami veľmi aromatická nie je, ale korenie. Zo všetkých tohtoročných tekvičákov, ktoré som už stihol ochutnať, zatiaľ vyhral plzenský Raven. Zatiaľ.

#Vegetable Beer #American Pale Ale #Pivovar Raven

Galaktický piknik (82/100)

30.11.2020 22:13 | adrik

Poľská pivná scéna ma stále neprestáva udivovať. Kam sa len v Poľsku pohnete, tam narazíte na lokálne pivo. Túto butelku sme si doniesli z letného výletu po juhu Poľska, kde sa aj pivovar Podgórz nachádza.

#Black IPA #Podgórz
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] 16 [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27]