Pivná turistika

17.05.2023 23:20 | adrik

Organický čokoládový Stout

Dnes tu máme jednu klasiku. Organický čokoládový Stout z pivovaru Samuel Smiths zo Spojeného kráľovstva založeného v roku 1758.

Organic Chocolate Stout od Samuel Smiths
Štýl: Organic Chocolate Stout
Zloženie: Voda, organický jačmenný slad, organický trstinový cukor, kvasinky, chmeľ, organický kakaový extrakt, oxid uhličitý.
ABV: 5 %
Objem: 355ml (hnedá sklenená fľaša)
Minimálna trvanlivosť: rozmazaná (degustácia 17.5.2023)
Aróma: Sladšia aróma, v ktorej je veľmi pekne rozvinutá mliečna čokoláda s kakaovo - orieškovým závanom a veľmi jemnou kávovinou a praženinou. 9/10
Farba: Tmavohnedá až čierna tekutina s rubínovým odleskom. 3/3
Pena: Nižšia béžová pena, ktorá zanechávala stopy. 3/3
Chuť: Chuť prekvapivo tiež sladšia, hnedý cukor, karamel, mliečna čokoláda, kakao, oriešky, vanilka, jemne mydlové opäť s koncovkou po praženej káve. 17/20
Horkosť: Takmer nepatrná horkosť po pražených sladoch. 3/3
Pocit v ústach: Stredne plné telo, nižšie sýtenie, smotanové, krémové. 2.5/3
Celkový dojem: Lahodne vyskladaný čokoládový Stout. Rozumiem aj tej ľahkosti - nič na cmurkanie, skôr naopak - taký all day Stout, ktorý si kedykoľvek rád zopakujem. Cheers! 7/8
Bodovanie: 9 + 3 + 3 + 17 + 3 + 2.5 + 7 => 44.5 * 2 => 89/100

#Pastry Stout #Samuel Smiths