Pivná turistika

22.10.2023 22:41 | adrik

Smrť čokoládou

Dva baskické pivovary v jednej plechovke a ich posadnutie čokoládou, kde okrem nej, kakaových bôbov a prášku použili osem druhov sladu, vrátane čokoládového jačmenného a ražného.

Muerte Por Chocolate od Basqueland Brewing Project / Laugar Brewery
Štýl: Imperial Pastry Stout
Zloženie: Voda, jačmeň, ovos, raž, kakaové bôby, kakaový prášok, čokoláda, kvasinky, chmeľ, CO2.
ABV: 12 %
Objem: 440ML (plechovka)
Minimálna trvanlivosť: 03/24 (degustácia 22.10.2023)
Aróma: Výrazne kakao, čokoláda, jemne pražené slady, karamel s alkoholom na pozadí. 8.5/10
Farba: Čierno - čierna nepriehľadná ropa. 3/3
Pena: Šumivá tmavohnedá pena. Hneď bez stopy opadla. 2.5/3
Chuť: Prím opäť má tmavá horká čokoláda, kakao, karamel, náznaky pikantnosti po raži a praženosti, taktiež kávy, ale aj sladký koláčik, pralinky a likérový alkohol. 15/20
Horkosť: Horkosť po čokoláde a pražených sladoch. 3/3
Pocit v ústach: Stredne plné telo, nižšie až minimálne sýtenie, olejový efekt, neskutočne lepkavé, hejivé, likérovo alkoholové. 3/3
Celkový dojem: Viem si pri tomto kúsku predstaviť plnejšie telo, taktiež 12 % alkoholu len tak neskyjete a je už hodne cítiť, aj tak ide o celkom slušný cmurkací digestív, ktorý vás rád zahreje. 6.5/8
Bodovanie: 8.5 + 3 + 2.5 + 15 + 3 + 3 + 6.5 => 41.5 * 2 => 83/100

#Imperial Stout #Pastry Stout #Basqueland Brewing Project #Laugar Brewery