Pivná turistika

08.02.2021 16:50 | adrik

Baskický týždeň: Churros Con Chocolate

Poslednou, šiestou baskickou plechovka, s ktorou vás budem trápiť, je Imperial Pastry Stout s chuťou sladkého španielského pečiva Churros s čokoládou.

Churros Con Chocolate São Tomé Cacao Edition od Basqueland Brewing Project
Štýl: Imperial Stout / Pastry Beer
Zloženie: Voda, jačmenný slad, ovos, škorica, vanilka, kakao, kvasinky, chmeľ, CO2.
ABV: 11.5 %
Objem: 440ML (plechovka)
Minimálna trvanlivosť: 12/22 (degustácia 23.1.2021)
Aróma: Čokoláda, škorica, jemne kávovina. Na pozadí sušené figy, slivky, ale trošku aj alkohol. 8/10
Farba: Tmavohneda až čierna. 3/3
Pena: Hustá hnedá pena. 3/3
Chuť: Čokoláda, kakao, lieska, sladšie po vanilke, pikantnejšie po škorici, platonicky aj koláčik, ale len jemne, opäť sušené slivky a figy. 17.5/20
Horkosť: Horké po horkej čokoláde, kakau. Škoricový dojazd. 3/3
Pocit v ústach: Plné telo, nižšie sýtenie, jemne hrejivé a alkoholové. Hladké. Všetko zaoblené a zladené. 3/3
Celkový dojem: Veľmi pekne vyšpekulovaný Imperial Stout. Síce možno menej "koláčikovitý" (škoricovo - vanilkový churros s čokoládou), ale fajný na cuckanie. 7/8
Bodovanie: 8 + 3 + 3 + 17.5 + 3 + 3 + 7 = 44.5 * 2 = 89/100

#Imperial Stout #Pastry Beer #Basqueland Brewing Project