Tokyo
Chmeľová cestovná kancelária Pinta nás tentoraz zavedie až na japonský ostrov Honšu do Tokya, kde sídli Uchu Brewing. Spoločne dali dokopy recept na Hazy IPA s chmeľom Krush (kedysi známym pod označením HBC 586), Citrou, Simcoe a Nelson Sauvin.
Štýl: Hazy IPA
Zloženie: Voda, jačmenné slady: plzenský, Chit, ovsené vločky, chmele: Krush, Citra, Simcoe, Nelson Sauvin, kvasinky Verdant IPA.
ABV: 6 %
Objem: 500 ml (plechovka)
Minimálna trvanlivosť: 14 05 2025 (degustácia 20.9.2024)
Aróma: Aróma silne citrusová: kalamansi, yuzu, grepy, ale aj pekne vytiahnuté hrozno, egreše a biele ríbezle. 8.5/10
Farba: Oranžovo - zlatistá mútna tekutina. 3/3
Pena: Hustá biela pena. Trvácna. 3/3
Chuť: V chuti viac hrozna, egrešov, ale rozoznať sa dajú aj citrusy, mirabelky, marhule, ľahká obilnina, ovos, na konci trpkastá koncovka. 16/20
Horkosť: Trpkejšie po šupkách a kôstkach z hrozna. 2.5/3
Pocit v ústach: Stredne plné telo, stredné až vyššie sýtenie, suchší záver, bez hrejivosti či alkoholu. 3/3
Celkový dojem: Poznateľnej trpkejšia, ale stále veľmi dobre piteľná Hazy IPA. 7/8
Bodovanie: 8.5 + 3 + 3 + 16 + 2.5 + 3 + 7 => 42.5 * 2 => 85/100