Pivná turistika

19.07.2022 22:35 | adrik

Poďme si objednať pizzu

Neviem, či poznám bláznivejší nemecký pivovar. Asi nie. Bláznivé a mocné pivá, ešte šialenejšie etikety. Objednajme si u nich pizzu!

Let´s Order A Pizza od Sudden Death Brewing
Štýl: DDH Triple India Pale Ale
Zloženie: Voda, jačmenný slad, ovsený slad, pšeničný slad, ovsené vločky, chmele (Citra BBC, Galaxy, Amarillo BBC, Centenial BBC), kvasinky.
ABV: 10 %
Objem: 440 ML (plechovka)
Minimálna trvanlivosť: BEST BY: 20/10/22 BEFORE: 20/04/23 (degustácia 5.7.2022)
Aróma: Sladší sladovejší úvod, po ňom nastupujú citrusy, tropické ovocie, mango, papája, ovos. Po zohriatí sa prejavujú aj kvasinky a alkohol. 7.5/10
Farba: Oranžová úplne mútna tekutina. 3/3
Pena: Vyššia slonovinová pena hustej konzistencie. 3/3
Chuť: Aj v chuti dosť sladké, akoby po laktóze, ovsu, pšenici, živičné, hladké, citrusovo svieže: pomaranč, grep, ale aj papája. 15/20
Horkosť: Príjemná citrusovo - chmeľová horkosť. 3/3
Pocit v ústach: Stredne plné telo, stredné až nižšie sýtenie, pichľavé, po zohriatí hrejivé a alkoholové. 2.5/3
Celkový dojem: Je to Triple IPA a má to 10 % alkoholu. Ten už len tak neskryješ. Na druhú stranu je to bez problémov piteľné a keby som mal aj druhú plechovku, padne aj tá. Take it cheesy! 6.5/8
Bodovanie: 7.5 + 3 + 3 + 15 + 3 + 2.5 + 6.5 => 40.5 * 2 => 81/100

#Triple IPA #Sudden Death Brewing

Stratil si niečo, brácho? (90/100)

11.05.2022 23:28 | adrik

Španielský pivovar Naparbier a ich DIP Hopped Triple IPA s obsahom alkoholu 9.2 %!
Čo vlastne ten Dip Hopping a čím sa líši od zaužívaného dry hoppingu?
Jednoducho povedané Dip hopping znamená pridanie chmeľu po ochladení mladiny pred začiatkom fermentácie. Do vysanitovanej fermentačnej nádoby sa pridá chmeľ, pridá sa voda alebo mladina zachladená na teplotu 77 °C a pripraví sa "chmeľový čaj". O hodinu neskôr (časy v rozličných pivovaroch sa rôznia; od pol hodiny po štyri) sa do tanku pridá zvyšok mladiny zachladenej na potrebnú zákvasnú teplotu. Pomerne ľahkým spôsobom sa tým získa požadovaná nádherne aromatická (vďaka myrcénu) a chmeľová chuť. Veľkou nevýhodou je, že kvasinky z takéhoto piva sa už nedajú ďalej použiť, keďže na dne tanku vznikne "chmeľové bahno".

#Triple IPA #Naparbier

Pizza a pivo (78/100)

05.10.2020 23:13 | adrik

Pizza a pivo. Pre mnohých ideálna kombinácia. Aj keď existujú pivá s pizzou v zložení, tak v tomto je našťastie iba na etikete. A že tá nepredáva! Ako pozerám na ďalšie plechovky z tohoto browaru (kreslí ich nejaký šialenec - myslené v tom najlepšom zmysle slova), určite táto od Hopita nebude jediná.

#NEIPA #Browar Hopito