Koncept Brut Pastry Sour
Pastry Sour bez cukru, teda so stéviou, mangom a rebarborou prekvasený úplne na nulu od Zichovca.
Štýl: Pastry Sour
Zloženie: Voda, jačmenný slad, pšeničný slad, mango, rebarbora, chmeľové produkty, sladidlo glykozidy steviolu, vanilka.
ABV: 6 %
Objem: 750 ml (hnedá sklenená fľaša)
Minimálna trvanlivosť: 26.09,25 (degustácia 24.11.2024)
Aróma: Dominantná stévia, neprirodzená sladkosť, "cukornatosť", sacharín, pôsobí chemicky, umelo. Trošku vanilky, zeleninka po mangu, rebarbora a kyslosť homeopaticky. 5/10
Farba: Oranžovo - zlatistá zahmlená tekutina. 3/3
Pena: Hustá šumivá biela pena. Trvácna. 3/3
Chuť: V chuti neskutočne až nechutne presladené, všetko valcuje stévia, veľmi v náznakoch vanilka, bez kyslosti, manga či rebarbory. 10/20
Horkosť: Horkosť žiadna, iba sladosť. 3/3
Pocit v ústach: Stredne plné až plné telo, stredné sýtenie, opäť iba umelá sladkosť, ktorá zostáva dlho po dopité. 2/3
Celkový dojem: Ani Brut, ani Sour, bez cukru, ale chuťovo ako keby sa v ňom utopilo kilo kockového cukru. Len pre naozajstných masochistov a samovrahov.
Tadiaľ cesta nevedie. Dúfam, že toto je slepá vývojová vetva pivovarníctva a nikto to nikdy nezopakuje. Nikdy! 4/8
Bodovanie: 5 + 3 + 3 + 10 + 3 + 2 + 4 => 30 * 2 => 60/100