Pivná turistika

03.08.2020 23:31 | adrik

Za studena chmelený kyseláč

Z malého chorvátskeho pivovaru the Garden Brewery som ešte nič nekoštoval, takže keď som uvidel húf všetkých tých kyseláčov, ktorým sa venujú, musel som si aspoň jeden vybrať. Najzaujúmavejší mi prišiel za studena chmelený kyseláč s prekvapivým názvom Dry-Hopped Sour.


Dry-Hopped Sour od Garden Brewery
Štýl: Wild Specialty Beer
Zloženie: Slady: Plzenský, ovsený, dextrínový, pšeničný; chmele: Equanot, Vic Secret, Kohatu a Citra Cryo; kvasinky: AY3, Lactobacillus Helveticus; citrón.
ABV: 3.5 %
IBU: 9
Objem: 330 ml (plechovka)
Minimálna trvanlivosť: 09/MAR/21
Aróma: Hladučko pšeničná, nakyslastá, citrónová. 7/10
Farba: Slabšia žltá. Pivo je číre. 3/3
Pena: Vysoká trvácna šľahačková biela pena. 3/3
Chuť: Hneď sfleku kyslosť. Kyselina mliečna až octová. Samozrejme cítiť citróny, limetku, možno niekde na pozadí aj ananás, ale aj oriešky, ktoré kyslosť výrazne prebíjajú, čo je v tomto štýle nežiadúce. Sladmi by to byť nemalo, skôr chybou pri výrobe (vyššie teploty pri ležaní) alebo oxidáciou. Alebo je už pivo tesne pred alebo za "zenitom". Na konci jemne, ale naozaj že jemne suché chmeľové doznievanie. 13/20
Horkosť: Jemne nahorklé. Citrón / citrónová kôra prebíja chmele na celej čiare. 2.5/3
Pocit v ústach: Slabšie telo. Vysoké nasýtenie. Čakal som ešte sviežejšiu bombu. 2/3 Celkový dojem: Rozbeh to má veľmi dobrý, ale všetko pokazí spomínaná chyba, ktorá celé pivo rozbije a celý svieži a kyslý zážitok pokazí. Niekedy je menej viac a niekedy menej menej ... 5/8
Bodovanie: 7 + 3 + 3 + 13 + 2.5 + 2 + 5 = 35.5 * 2 = 71/100

#Wild Specialty Beer #Garden Brewery