Pivná turistika

04.03.2021 22:34 | adrik

New York Mocaccino

Šialení vedci z Pešte sa môžu pochváliť naozaj pestrou paletou pivných štýlov a ešte pestrejšími ingredienciami. Napríklad v tomto Milk Stoute nešetrili laktózou, kakaom a kávou.

New York Mocaccino od Mad Scientist
Štýl: Sweet Stout
Zloženie: Voda, jačmenný slad, ovsené vločky, laktóza, pražený jačmeň, kakaové bôby, chmele, kvasinky, káva, kakaový prášok.
ABV: 6.6 %
Objem: 440 ml (plechovka)
Minimálna trvanlivosť: 09/12/2021 (degustácia 21.2.2021)
Aróma: Závan kakaa, kávoviny, praženia, čokolády, vanilky. Koncovka je jemne kyselkavá po praženom jačmeni. 8/10
Farba: Nepriehľadná tmavohnedá. 3/3
Pena: Malinká hnedastá pena, ktorá hneď opadla. 3/3
Chuť: Nasladlá chuť po laktóze. Tiež cítiť mliečnu čokoládu, kapučíno, vanilku, kakao, mierne pražené tóny s náznakmi lesného ovocia. Všetko pekne zladené. 17/20
Horkosť: Ľahulinká horkosť po káve, kakau a čokoláde. 3/3
Pocit v ústach: Stredne plné telo, nižšie sýtenie. Hladké a krémové. Suchšie po kakaovom prášku. 3/3
Celkový dojem: Sladší Milk Stout s väčšou dávkou laktózy, avšak ľahko piteľný, hladký, až hebučký. Darmo, v Budapešti to vedia. Nech sa už otvoria hranice aj pre turistov ... 7/8
Bodovanie: 8 + 3 + 3 + 17 + 3 + 3 + 7 = 44 * 2 = 88/100

#Sweet Stout #Mad Scientist