Pivná turistika

07.01.2021 22:04 | adrik

Zaúdený holič

Mám rád experimenty. Navyše ak sú dotiahnuté do zdarilého konca. Jedným takým môže byť aj Smoked Berliner Weisse od vroclavského pivovaru Browar Profesia.

Cyrulik od Browar Profesja
Štýl: Berliner Weisse / Specialty Smoked Beer
Zloženie: Voda, jačmenný slad údený na bukovom dreve, pšeničný slad, chmele, kvasinky (Grodziskie), baktérie (Lactobacillus Brevis, Lactobacillus Lactis, Lactobacillus Plantarum, Lactobacillus Delbrueckii).
ABV: 3.6 %
IBU: 7
Objem: 500ml (hnedá sklenená fľaša)
Minimálna trvanlivosť: 18-01-2021 (degustácia 20.12.2020)
Aróma: Údenosť po bukovom dreve všetko prekrýva. Ale aj tak sa dá rozoznať jemná kyselina mliečna a mierna citrusová linka. 7/10
Farba: Zlatistá. Priezračná. 3/3
Pena: Malinká biela, ktorá sa hneď vyparila. 3/3
Chuť: Údenosť, tak ako aj v aróme toho veľa prekrýva. Pivo je aj tak popri tom jemne nakyslé, až jogurtové, obilné, pšeničné. V chuti tiež cítiť citróny a limetky. Pomerne svieže. 16.5/20
Horkosť: Žiadna. 3/3
Pocit v ústach: Ľahšie, ale nie vodové telo (nečudo pri tak nízkom obsahu alkoholu), vyššie sýtenie, jemne suché, dymové. 3/3
Celkový dojem: Dávam body naviac za tento naozaj odvážny počin. Zmiešať zaúdené a zadymené tóny s kyslosťou navyše čistého Berliner Weisse, to sa len tak hocikde nevidí. teda u nás určite nie. Toto si dám hocikedy. 7/8
Bodovanie: 7 + 3 + 3 + 16.5 + 3 + 3 + 7 = 42.5 * 2 = 85/100

#Berliner Weisse #Specialty Smoked Beer #Browar Profesja