Pivná turistika

01.03.2021 21:53 | adrik

Monkey Temple

Šialení vedci z Pešte sa môžu pochváliť naozaj pestrou paletou pivných štýlov a ešte pestrejšími ingredienciami. Napríklad aj v tomto bavorskom Weizenbiere je použitá vanilka.

Monkey Temple od Mad Scientist
Štýl: Weizenbier
Zloženie: Voda, pšeničný slad, pšeničný slad, ovsený slad, ovsené vločky, chmeľ, kvasnice, vanilka z Madagaskaru.
ABV: 4.6 %
Objem: 440 ml (plechovka)
Minimálna trvanlivosť: 02/11/2021 (degustácia 21.2.2021)
Aróma: Typická weizenovská aróma, pšenica, banány, citrusy, kvasinky a platonicky aj vanilka. 8/10
Farba: Slamovo žltá. Zakalená. 3/3
Pena: Vysoká biela šľahačková pena s kratšou životnosťou. Zanechávala stopy na pohári. 3/3
Chuť: Opäť klasika "vajcen": sladšia chuť, pšenica, banány, koriander, jemne kyselkavé a kvasinkové. Vanilka na chvíľu vykúkne na konci. 16/20
Horkosť: Žiadna chmeľová horkosť. 3/3
Pocit v ústach: Stredné až nižšie telo, nižšie sýtenie. Suchšie po pridanej vanilke, aj keď paradoxne ju v chuti ani tak veľmi necítiť. 2.5/3
Celkový dojem: Klasický bavorský Weizen s minimálnymi stopami po vanilke. A to je možnože aj dobre. Veľmi piteľná vec. Chcem ďalšiu plechovku! 7/8
Bodovanie: 8 + 3 + 3 + 16 + 3 + 2.5 + 7 = 42.5 * 2 = 85/100

#Weissbier #Mad Scientist