Pivná turistika

13.03.2020 11:08 | adrik

Banány v pive?

Brouwerij De Troch je belgický remeselný pivovar sídliaci neďaleko Bruselu, ktorý sa okrem klasických lambicov (spontánne kvasené kyslé pivá) ako sú Gueuze (tri roky starý Lambic rezaný s "mladým" Lambicom), Kriek (čerešňový Lambic) alebo Framboise (malinový Lambic) nebojí vyrábať napríklad aj kyseláče s marhuľami, anásom, jahodami alebo banánmi. Naozaj!


Chapeau Banana od Brouwerij De Troch
Štýl: Fruit Beer
Zloženie: Voda, jačmenný slad, pšenica, banány (20 %), chmeľ, kvasinky, cukor, aróma.
ABV: 3.5 %
Aróma: Zrelé banány, veľmi sladká, karamelová až koláčová vôňa, ale aj stopy po víne.
Farba: Zlatožltá, takmer číra tekutina.
Pena: Takmer žiadna (biela), hneď sa stratila.
Chuť: Neskutočne sladká po banánoch, cukor s vodou (klasik by povedal, ako oné z nutrie), medová, kdesi v pozadí za horizontom jemnulinko nakyslé.
Horkosť: Absolútne žiadna. Iba sladkosť.
Pocit v ústach: Ľahké pitie so stredným nasýtením. Pamätám si, že sa turecký med kedysi viac lepil na zuby.
Celkový dojem: Sladká banánová malinovečka / smoothie na leto s chvíľkovou kyslosťou. Neviem čo si o tom mám myslieť. Nejaký lambicovský základ tam je, ale banány zrejme nie sú najideálnejšou kombináciou. Som za každú srandu, ale toto by už naozaj nikto neoznačil za pivo. Pre niekoho možno spestrenie medzi dvoma desaťkrát chmelenými double IPAmi.
Dnes radšej bez bodovania.

#Fruit Beer #Brouwerij De Troch